29 Ocak 2011 Cumartesi

sivrisinek





Yaz gecelerinn en sinir bozucu sesidir sivrisinek vızıltısı. Gecenin bir yarısı sıcaktan erimek üzere iken, yatağın içinde bir o yana bir bu yana dönüp duruken uykunun ağırlığı tam da üzerinde yoğunlaştığı anda önce uzaktan gelir sesi sonra şiddetlenerek artar. O an anlarsın ki kulağının dibine konmak üzeredir. Elinle kovalarsın arkadaşı uyku sersemliği ile , bir iki dakikalığına kesilir sesi gitti sanırsın. Çok kolaylıkla zafer kazanmış komutan edasıyla yüzüne yerleşen tebessümle sağdan sola dönerek devam etmek istersin biraz önce sabote edilmiş olan uyku moduna. Ancak bu gece senin kanını emmeden rahat edemeyecek olan olan sivrisinek tekrardan senin kulağına doğru pike yaparak inatçılığını ispatlar. Bu sefer elin yetmez kovalamaya yatağın içinde üçyüzatmış derece dönerek sersemletmeye çalışırsın arkadaşı. Sözümona hedef şaşırtmışsındır amma velakin kiminle dans ettiğinin farkında değilsindir. O ki küçüçük bedeninde yer alan mikron beyniyle, kısacık ömründe seninle aşık atmaya çalışan yüce bir canlıdır aslında. İnanmazsan bak iki vızıltıyla senin sinirini zıplatmayı başarmıştır.Bir hışımla yataktan fırlayıp savaş boyalarını süren , eline terliği de alarak tekrar yatağın tepesinde ilan ettiğin tek taraflı savaşın adsız kahramanına dönüvermişsindir farkına bile varmadan. Bu savaşı kazanmadan uyumak artık sana haramdır. Er ya da geç yorulup bir duvara konacaktır bu arkadaş ve iste o anda hiç şüphesiz ki terlikle duvar arasında kalarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Eğer duvarda kanlı bir iz bırakırsa küfürü yemesi kaçınılmaz olacaktır adi şerefsiz mahlukatın. Isırdığı yerdeki kaşıntı ise uykuya dalana kadar seni sinir etmeye devam edecektir.

Bu gecelik zafer seninmiş gibi gözükebilir ancak bu sivrisinek milleti pek bir kindardır , birini öte dünyaya gönderdin mi ertesi gün bütün sülalesi hem cenazeyi kaldırmak hem de senden intikam almak için geri gelecektir. Sen iyisi mi bir tıkaç tak kulağına , çek pikeyi kafana , duymamazlıktan gel sivrisinek vızıltısını , bozma o güzel kafanı. Varsın terden sırılsıklam olasın sabah kalkınca duş alırsın.

3 yorum:

beyhan dedi ki...

yasmin hn.. yani nasil yapiyorsunuz bunu bilmiyorum ama sivri sinek viziltisi duymaya basladim yaziyi okuyunca.. nerede benim haserat kovucularim..

Yasemin Ertürk dedi ki...

demek ki amacıma ulaşıyorum beyhan hanımcım :)hayal kurdurmayı başarıyorum

Kusolmakk dedi ki...

hamama gittik, sivrisinekler uykumuzu kaçırdı, tiramisuyu unutamıyorum halaa...
biz dileklerimizi gönderelim en iyisi sana, sen nasılsa oraya götürüyorsun bizi:)