18 Ağustos 2011 Perşembe

Ruhuma İyi Gelen Film:Neredesin Firuze




Bazı filmler vardır ara sıra ele alınıp bir kaç sayfa cevrilip göz atılan başucu kitapları gibidir. Bir yarım saat izlemek sana yeter, ya da belli aralıklarla bastan sona aynı zevkle sanki yeni izliyormuş gibi heyecanla izlersin.
Neredesin Firuze de benim icin iste böyle bir film. Her sahnesine gulebildigim, gulerken ayni zmanda huzunlenebildigim , şarkılarına ezbere eşlik edebildiğim , rengarenk takim elbiselerine bayildigim, bir karikaturden firlama karakterterlerine hayran oldugum bir film olduğu icin belki de seviyorum.Belki sinema camiasında hakettiği degeri bulamamış olabilir , belki abartılı anlatimi ve yorumuyla antipatik de bulunmuş olabilir ama sıcaklığı ve samimiyeti ile benim kalbimdeki yeri sabittir.
Ne zaman kendimi kapana kisilmis ,çaresiz hissettsem bu filmi izlerim ben. Oradaki insanların küçük umutları, kalıplarından tasan büyük hayalleri ilham verir bana toplarım kendimi. Hiç izlemeyen varsa önyargılarını bir kenara bırakıp bir izlesin derim ben. Bana iyi geldigi gibi emin olun size de iyi gelecektir. Denemesi bedava......

1 yorum:

beyhan dedi ki...

hmm. ben benimkileri sayayim..
1..aglayarak izliyorum, icimde eksik bazi duygulari tamamlıyor, filmi izlerken duvarlar dokular beni benden aliyor,müzikleri aklimdan cikmiyor, billy nin aksani da.. billy elliot da benim ruh tamir kitim.
2..jane austin elinden cikmis romantik seylerin film hali. bbc yapimi olanlar en cok.. izledikten sonraki bir kac saat 19. yy daymisim gibi davraniyorum. annemin gecmiste sinir oldugum cay takimlari aklima geliyor,degerbilmezligime sinir oluyorum bu sefer. romantizmim tavan yapiyor romatizmamin sizisi azaliyor bu filmi izleyince.

3. ölü ozanlar dernegi.. yine hickirik modunda izledigim filmlerden. hatta daha da beteri, agliyamiyorum ve bogazima yumru oturuyor ve cok acitir o yumru bilirsiniz.bu kadar canim yanarken ruhuma nasil iyi geliyor sormayin...baskalarinin hayatinda farklilik yaratma istegi bu film yüzünden bulasti bana..yorgan siiri en en sevdigim kismi..