24 Ağustos 2010 Salı

Yaşasın Yemek Yemek

12/Nisan/2006

Gurme olasım geldi bugün.....Keşke işim değişik yerelere gidip değişik yemekler tadıp bunlarıda başkalarına anlatmak olsaydı. Her hafta değişik bir yerde değişik lezzetleri keşfetmek güzel olurdu eminim. Gurme olma isteğimin yapmış olduğum dengeli beslenme programının bir yan etkisi olduğunu düşünenler varsa yanılıyorlar. Bu tamamen benim ruhumda olan birşey. Değişik tatlardan keyif alarak mutlu olmak.

Hayatta en çok zevk aldığımız aktivitenin yemek yemek olduğunu düşünürsek bu gayet normal. Şöyle bir düşünürsek bütün planlarımızın odak noktasını yemek yemek oluştururur. Akşam bir yere eğlenmeye gidelim desek yemekleri güzel olan bir yer aramaya başlarız. Fasıl olsun şöyle mezelerde doyurucu olsun deriz, yeriz ve eğleniriz. Çıkışta mutlaka bir tatlı yeme ihtiyacı doğar ve hadi şuraya tatlı yemeğe gidelim deriz. Gecenin sonunda hem eğlenmişizdir hem de fazlasıyla doymuş. Hafta sonu olur hadi boğaza kahvaltıya gidelim deriz. Boğaz bahanedir maksat açık büfe kahvaltı keyfi yapmaktır. Ordan şöyle bir boğazı baştan aşağı turlarız ve şimdi bir midye tava üstüne balık ekmek ne güzel olur deriz ve kendimizi anadolu kavağında buluruz. Şimid açık olun itiraf edin kendinize kaçınız boğazın karadeniz çıkışının muhteşem manzarası için anadolu kavağına gitmiştir. Eminim aklınıza önce balık ekmek yemek gelmiştir, haa bu arada da manzarayı da seyretmeyi ihmal etmemişsinizdir.

İşte gördünüz hayatımızda yemek yemek bu kadar önemliyken, bütün planlarımız, bütün emellerimiz yemek etrafında dönerken ben ne neden gurme olmayayım ki?

Hiç yorum yok: