24 Ağustos 2010 Salı

Pasiflora

02/Ocak/2008

Bu hafta ofisteki cümle alem hep beraber doktora gittik. Aslında kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen bu durum sağlık sigortamızın son haftası olması ve bir check up hakkıımızın olduğunu öğrenmemiz sebebi ile vuku buldu.

Hepimizin sonuçları geldiğinde arızalarımız farklı görünse de sonuç aynı yere çıktı. Kimimizin kollestolü yüksek, kimimizin mide krampları ve şişkinlik problemi var, kimimizde ise vücudunda kırmızı döküntüler:)

Şimdi birbiri ile uzaktan yakından alakasız gibi görünen bu sıkıntıların tek bir sebebi varmış o da STRES. Bunu duyduğunuzda yine hepimizin yüzündeki tepki aynı oldu. İyi ki stres denen bu kavram varmış, başı sıkışan doktor hemen sebebi strese bağlıyor. İyi de biz 8:30-18:30 arası işte çalışan , 18:30-20:00 arası trafikte çalışan, 20:00-24:00 arası ise evde çalışan zavalı insanlar bu stres denen illetten nasıl uzak durabiliriz? Bir babayiğit doktor çıkıp da buna bir cevap versin lütfen. Masanın diğer tarafında oturup gün içinde stresden uzak durun demek çok kolay.

Stres geldiği anda ya bir alarm takalım bizi uyarsın, içinden ona kadar say sonra derin bir nefes al desin, ya da sevgili genel müdürümün bugün önerdiği gibi her sabah işe geldiğimizde kapıdaki görevli birer kaşık pasifloara versin ki gün içinde karşılaştığımız stres yaratacak her bir durum için yüzümüzde manasız bir gülümseme yerleşsin.

Bir takım önlemler almazsak galiba hepimiz erkenden arızalanıp ıskartaya çıkacağız.Halbuki daha yapacak çok şey var bu hayatta......

1 yorum:

Kusolmakk dedi ki...

hernekadar hafızalara sessiz sakin huzurlu mutlu pembe dünyamda kelebeklerle çimenlerin üzerinde yaşıyor kaydı yaptıysamda stres beni de vurdu.şöyle bir karıştırınca elimizde avucumuzda ve pazarda neler var diye gördüm ki yok yok yine!
en cazibelisinden stres topları, kırmızı kalplisine kadar...
bilim dünyasından stres tesleri ve arkasından terapi pazarlamaları en uzmanından...
stres oyunları, hemen geçecek sunumunda...
stres kitapları, bitmesin gitmesin sen bunu da yönet tavrıyla...
birde kabullendin mi o zaman rengarenk ilaçlar seni bekliyor en şekerinden, en tatlısından hayat kurtarmaya dair.

seçerken neydi seçtiğimiz hatırlayan var mı?
seçmişmiydik gerçekten...
artılar eksiler ne kaldı ne kalacak geriye?
kazandıklarımızla, kaybettiklerimizi satın almaya çalışıyoruz, çalışırken stres mi oluyoruz yoksa???

başarılıyız, başardık artık hepimizin stresi var.